Video

'Investeren in provinciale wegen scheelt honderden verkeersslachtoffers'

25 april 2014 om 14:00
nl
De provincie kan het aantal verkeersslachtoffers fors terugbrengen door te investeren in provinciale wegen. Dat zegt de ANWB in een rapport dat vrijdag aan provinciebestuurder Ruud van Heugten is overhandigd. Volgens de ANWB kan een investering van 220 miljoen euro over de komende twintig jaar 1762 slachtoffers schelen.
Geschreven door

Vorig jaar al constateerde de automobilistenorganisatie dat er veel mankeert aan de veiligheid op de provinciale wegen in Brabant. 65 procent van de wegen zou niet veilig genoeg zijn. Dat komt vooral doordat de wegen maar één rijstrook per rijrichting hebben en doordat er langs de Brabantse wegen veel bomen staan, staat in het onderzoek [21,1 mb].
Rijstroken te smal Bovendien zijn de rijstroken zijn volgens de ANWB vaak te smal. De provincies houden vaak een breedte aan van 2,75 meter. Een breedte van 3,25 meter is volgens de ANWB veel veiliger. "De ruimte op de wegen is niet of nauwelijks meegegroeid met de hoeveelheid verkeer", schrijft de ANWB.
Als voorbeelden noemt de ANWB de N640 van Etten-Leur via Hoeven naar Oudenbosch, en de N625 van Rosmalen naar Maren-Kessel. Op een kaart van de ANWB zijn alle Brabantse wegen te zien.
Reactie provincieProvinciebestuurder Ruud van Heugten zegt dat hij blij is met het rapport van de ANWB. "Het bevestigt dat we goed op koers zitten met al onze investeringen in de Brabantse wegen." Volgens hem gaat Brabant ruimschoots gevolg geven aan het advies van de ANWB om de komende 20 jaar 220 miljoen in de provinciale wegen te investeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.