Werknemers Tetra Pak in Moerdijk gaan actie voeren

25 april 2014 om 15:33
nl
Werknemers van Tetra Pak in Moerdijk leggen vrijdagmiddag het werk voor een paar uur neer uit onvrede met het sociaal plan. De vakbonden hadden de directie van het bedrijf een ultimatum gesteld om met een beter bod te komen, maar dat is niet gebeurd.
Geschreven door

"Om drie uur is er een werkonderbreking, vanaf volgende week komen we echt in actie", zegt onderhandelaar Arjan Huizinga van CNV Vakmensen.
Goede ontslagvergoedingTetra Pak wil de vestiging in Moerdijk nog dit jaar sluiten. Daarbij gaan 215 banen verloren. CNV Vakmensen had eerder deze week een lijst met eisen neergelegd waaraan het sociaal plan moet voldoen.
Huizinga: "We willen een stevige compensatie voor de werknemers. Dat betekent bijvoorbeeld een goede ontslagvergoeding en een budget van 4000 euro per werknemer voor ondersteuning bij het vinden van een andere baan. En zo hebben we nog een aantal eisen op tafel gelegd."
Druk opvoerenDe directie van Tetra Pak reageerde vrijdagochtend met een brief aan de vakbonden. In de brief biedt de directie aan om het eindbod in te trekken en met de bonden in gesprek te willen gaan over een 'interessante aanbieding'. "Maar daar trappen we niet in", zegt Huizinga. De vakbond vindt de brief onvoldoende. Ook is het onduidelijk welke eisen Tetra Pak wel en niet wil overnemen.
"We voeren de druk net zo lang op, totdat de directie in beweging komt. Ze zullen uiteindelijk wel moeten", zegt Huizinga.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.