Video

Golfclinic PSV'ers voor duel met PEC Zwolle: 'Revanche nemen op onszelf'

25 april 2014 om 16:11
nl
PEC Zwolle was dé ploeg van het vorig weekend. Via een indrukwekkende 5-1 zege op Ajax veroverde de ploeg van trainer Ron Jans de KNVB-beker. Zondag mag PSV het tegen Zwolle opnemen.
Geschreven door

PSV verloor de laatste drie competitiewedstrijden, tegen FC Groningen, Heerenveen en Feyenoord. Na de laatste nederlaag - tegen Feyenoord - volgde een 'rustperiode' van twee weken. "We hebben een week wat rustiger aan gedaan. Spelers konden toen herstellen van blessures, ze hebben een golfclinic gekregen en deze week hebben we wat feller, wat harder getraind", vertelde coach Ernest Faber vrijdag tijdens zijn wekelijkse perspraatje.
'Niet in mineur'De nederlaag tegen Feyenoord kwam stevig aan bij PSV, maar Faber wil niet spreken van een ploeg in mineur. "Nee, dat niet. Drie keer verliezen is natuurlijk niet goed. Dat went nooit, maar we moeten zondag laten zien wat onze ambitie is. Dat we de ambitie hebben de play-offs te ontlopen. We kunnen de komende weken revanche nemen op onszelf."
Met PEC Zwolle treft PSV een ploeg die in een flow zit. "Zwolle heeft goed gespeeld tegen Ajax", zag ook Faber. "Complimenten daarvoor. Maar wij zullen daar zelf moeten voetballen, kansen creëren en goed moeten verdedigen."
SchaarsBij PSV ontbreekt naast linksback Jetro Willems - voor wie het seizoen er op zit nadat hij tegen Feyenoord een zware knieblessure opliep - middenvelder Stijn Schaars. "Het gaat iets beter met hem", weet Faber. "Maar we moeten kijken hoe zijn blessure zich ontwikkelt. Hij kan wel iets doen, maar niet alles."
Ji-Sung Park ontbrak tegen Feyenoord, maar hij is nu weer fit. "Hij heeft mee kunnen trainen, het ziet er goed uit. En een goede Park is goud waard."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.