Eindhovenaar kreeg volgens rechtbank terecht gebiedsverbod van burgemeester Rob van Gijzel

25 april 2014 om 16:48
nl
Burgemeester Rob van Gijzel van de gemeente Eindhoven heeft terecht een gebiedsverbod opgelegd aan een man uit deze stad. De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag dit bepaald. Het gebiedsverbod was op 14 maart ingegaan voor een periode van drie maanden.
Geschreven door

Volgens Van Gijzel hoort de 26-jarige man bij een groep die overlast veroorzaakt. Ook zou hij bolletjes cocaïne op zak hebben gehad. Verder staan er volgens de politie foto's van vuurwapens op de telefoon van de man. Het gebiedsverbod geldt voor het centrum van Eindhoven en delen van Woensel-Zuid.
Eerste keerDe man had de voorzieningenrechter gevraagd dit gebiedsverbod te schorsen of te beperken. Dat verzoek is dus afgewezen. Het was volgens de gemeente de eerste keer dat de bestuursrechter is gevraagd een oordeel te geven over deze aanpak van de gemeente.  
De gemeente en de politie stellen dat er rapporten zijn waarin bovendien staat dat de man niet meewerkt aan identiteitscontroles en dat hij zich - met anderen - schuldig maakt aan samenscholing en het hangen in portieken. De gemeente wil met het gebiedsverbod voorkomen dat de man hiermee doorgaat.
Hulpverlening door de gemeente houdt de man af. Aan een rechtszaak kan hij niet ontkomen, want hij moet zich verantwoorden voor drugsbezit. Ruim twintig andere leden van de groep waartoe de Eindhovenaar behoort, hebben ook een gebiedsverbod gekregen.
Celstraf na overtreding gebiedsverbodWie een gebiedsverbod overtreedt, pleegt een misdrijf. Eerder deze maand legde de strafrechter in Den Bosch om deze reden een 25-jarige man zonder vaste woonplaats drie maanden gevangenisstraf op. De Bossche burgemeester Ton Rombouts heeft zijn gebiedsverbod verlengd tot midden juli. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.