Vier panden dicht na controle winkels, restaurants en autoverhuurbedrijven in Breda

25 april 2014 om 18:03
nl
In Breda zijn donderdag vier panden gesloten bij een controle van de politie, Belastingdienst en de gemeente. Twee winkels moesten dicht omdat daar de juiste vergunningen ontbraken. Een winkel en een bedrijfspand werden gesloten omdat er illegale growshops waren gevestigd.
Geschreven door

Er werden volgens een gemeentewoordvoerster spullen verkocht voor het kweken van diverse gewassen en planten.
De instanties controleerden in totaal acht winkels, vier restaurants en twee autoverhuurbedrijven. Tijdens de actie werd een persoon aangetroffen die geen geldige verblijfsvergunning had. Hij moet binnen 24 uur het land verlaten.
Blusmiddelen niet aanwezigVerder nam de Belastingsdienst een voertuig in beslag vanwege openstaande belastingschulden. In een winkel bleken niet de juiste blusmiddelen aanwezig te zijn. De brandweer en de gemeente gaan de brandveiligheid in deze zaak nader onderzoeken.
Leeftijdsgrens voor alcoholDe eigenaar van een cafetaria kreeg een waarschuwing omdat de leeftijdsgrens voor alcohol niet stond aangegeven in zijn zaak. En een caféhouder kreeg een waarschuwing omdat de houder van de drank- en horecavergunning niet aanwezig was.
Verder bleek een eetgelegenheid geen drank- en horecavergunning te hebben en konden mensen alcohol drinken op de plek waar eten wordt afgehaald. De eigenaar heeft waarschuwingen gekregen.
Twintig medewerkers van de gemeente, politie en Belastingdienst waren op de been tijdens de handhavingsactie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.