Video

20.000 liter chemicaliën en raketwerper gevonden in grote opslag voor xtc-productie

26 april 2014 om 10:39 • Aangepast 22 november 2020 om 00:50
nl
De politie heeft vrijdagmiddag in twee vrachtwagenopleggers aan de Hooge Zijde in Eindhoven een enorme opslag voor chemicaliën ontdekt. De stoffen zijn bestemd voor de productie van xtc. Het gaat om ongeveer 20.000 liter aan chemicaliën. De politie vond in een loods ook een raketwerper en twee automatische wapens.
Profielfoto van
Geschreven door

De duizenden liters zijn in blauwe tonnen opgeslagen. Naast een machine om xtc-pillen te maken, werd er 230 kilo pillen gevonden en 24 kilo MDMA aangetroffen. Ook werden in de loods 38 kilo zuivere MDMA en 74 kilo amfetamine aangetroffen. In de loods werden volgens de politie geen drugs gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

MDMA is de werkzame stof in xtc. In een houten transportkist trof de politie de machine aan om xtc-pillen mee te slaan. Naast de drugs werden ook een raketwerper, twee automatische wapens en meer dan twintig waterstofgascilinders gevonden.
Geen aanhoudingen verrichtHet Korps Landelijke Politie Diensten is ter plaatse geweest. De politie spreekt van een 'zeer grote vondst'. ''De vermoedelijke straatwaarde als de vondst zou zijn omgezet in pillen bedraagt enkele tientallen miljoenen euro's'', zegt Marchel Zomer van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie.
Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het is evenmin duidelijk hoe de politie de drugschemicaliën op het spoor is gekomen. Het is ook niet bekend of er een verband is met andere drugsvondsten.
Jos Klaren van de LFO laat zaterdagochtend weten dat politie en brandweer tot 's avonds laat bezig zijn geweest met de vondst: "Er zijn monsters genomen en er zijn sporen veilig gesteld. Alles is daar nu weg, de stoffen worden vernietigd."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.