Sport zaterdag: Meerhoven naar eredivisie Brons beacher Stiekema

26 april 2014 om 10:33
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor de beachvolleyballers Jon Stiekema en Marleen van Iersel, hockeyclub Den Bosch, springruiter Vincent Voorn en skeeleraar Crispijn Ariëns.
Geschreven door


Zaalvoetballers Meerhoven naar eredivisieDe zaalvoetballers van FC Meerhoven uit Eindhoven zijn gepromoveerd naar de eredivisie. Ze wonnen vrijdagavond met 5-4 van Leekster Eagles. Bij rust stond Meerhoven al 3-0 voor. De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Mo en Appie Marouane, Mo el Moussaoui, Appie Azmani en Mike van den Nieuwenhuizen.
Brons Stiekema in FuzhouJon Stiekema heeft zaterdag brons gewonnen op het beachvolleybaltoernooi in het Chinese Fuzhou. De Tilburger was in de strijd om de derde plaats, met Christiaan Varenhorst, te sterk voor de Letten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins. Het werd 17-21, 26-24 en 16-14.
Tweede ronde eindpunt Van IerselMarleen van Iersel heeft tijdens het eerste beachvolleybaltoernooi van het nieuwe seizoen niet mee kunnen doen om de medailles. De Goirlese werd tijdens het beachvolleybaltoernoooi in het Chinese Fuzhou zaterdag in de tweede knock-outronde uitgeschakeld. Van Iersel en haar nieuwe dubbelpartner Madelein Meppelink waren niet opgewassen tegen het Braziliaanse tweetal Talita/Lima. Het werd 13-21, 23-21 en 13-15.
Versterking voor HC Den BoschHockeyclub Den Bosch heeft zich voor komend seizoen versterkt met Marlies Verbruggen en Sian Keil. De aanvalsters komen over van het Eindhovense Oranje Zwart. De internationals Maartje Paumen, Lidewij Welten, Marloes Keetels en Merel de Blaey hebben hun contracten bij Den Bosch verlengd. Ook Karin den Ouden en Lieke Hulsen maken volgend seizoen weer deel uit van de selectie van coach Raoul Ehren.
Eerste inline-marathon prooi voor Ariëns Crispijn Ariëns heeft de eerste inline-marathon van dit seizoen gewonnen. De Boxtelaar bleef in Emmeloord vrijdagavond Gary Hekman en Rik Smit voor. Zij komen alledrie uit voor Team Van Werven. In een zinderende finale nam Hekman het initiatief nam. Ariëns moest vol aanzetten om te kunnen aanpikken bij zijn teamgenoot. "Ik heb alles gegeven", erkent de wereldkampioen. "Met een spagaat kon ik hem verslaan, maar ik heb er echt voor moeten werken."
Voorn kansrijk op NK springen in MierloRuiter Vincent Voorn is vrijdag tweede geworden tijdens de tweede wedstrijd die meetelt om het NK springen in Mierlo. Hij bleef op zijn paard Priamus Z. foutloos in een tijd van 77,30 seconden. De zege ging naar Leon Tiijssen. In het algemeen klassement staat Voorn derde. Jeroen Dubbeldam leidt, gevolgd door Jur Vrieling. Zondag is de finale van het NK springen. Die finale bestaat uit twee manches.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.