Turner Jeffrey Wammes wint SBS6-programma Sterren Springen

27 april 2014 om 00:53 • Aangepast 24 april 2020 om 12:11
nl
Turner Jeffrey Wammes, die traint bij Flik-Flak in Den Bosch, is de beste schoonspringende bekende Nederlander. Hij won zaterdagavond de finale van het populaire SBS6-programma Sterren Springen. In de grote finale won hij van danseres Anna-Alicia Sklias en realityster Joey Spaan.
Geschreven door

Tijdens de finaleshow waren de sprongen van oud-voetballer Andy van der Meijde, danseres Anna-Alicia Sklias, schaatser Koen Verweij en oud-boksster Lucia Rijker niet goed genoeg voor een deelname aan de finalesprong.
Vanaf de hoogste plankNa beoordeling door de jury stond Jeffrey Wammes op de tweede plaats, achter Joey Spaan. "Ik ben in de finale terechtgekomen en dan wil ik ook winnen!" Samen met Anna-Alicia Sklias en Joey Spaan stond Wammes in de top drie. De definitieve winst behaalde hij met een spectaculaire sprong vanaf tien meter hoogte. "Dat vindt het publiek vet en het bleek effect te hebben."
Wammes had met zijn turnachtergrond natuurlijk wel een voorsprong op de andere kandidaten. "Ik snap dat mensen denken dat ik in het voordeel was, maar ik moest mezelf ook zeker dwingen mijn grenzen te verleggen."
[YouTube:body:http://youtu.be/WdRDMTQvOoA]
Veel blessuresDe voorrondes van Sterren Springen werden ontsierd door blessures. Model Dave Roelvink mocht door naar de halve finale, maar heeft die uiteindelijk niet gehaald. Hij werd vorige week uitgeschakeld tijdens de repetities. Hij kwam tijdens een oefensprong keihard op z'n rug op het water terecht en moest daarna naar het ziekenhuis.
En tv-persoonlijkheid Britt Dekker, die vorige week door een wildcard alsnog in de halve finale terecht kwam en zich zo plaatste voor de finale, raakte geblesseerd. Na de show van vorige week deed zij een vreugdedansje, maar brak daarbij haar teen aan de rand van het zwembad. Ook Lucia Rijker raakte gewond, maar zij kon nog wel meedoen aan de finale.
Eén miljoen kijkersNet als het eerste seizoen werd Sterren Springen ook dit jaar weer uitgezonden vanuit het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Elke week keken ruim een miljoen Nederlanders naar het televisieprogramma. Actrice Liza Sips won het eerste seizoen van de schoonspringwedstrijd.
Sterren Springen komt uit de stal van producent Eyeworks. Die heeft het programma verkocht aan onder meer België, Groot-Brittannië, Frankrijk, China, de Verenigde Staten en Australië. Of Sterren Springen na twee succesvolle seizoenen opnieuw een vervolg krijgt bij SBS6 is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.