Achtse Barrier in Eindhoven opgeschrikt door branden brug en glijbaan

27 april 2014 om 10:31 • Aangepast 22 november 2020 om 00:48
nl
Bewoners van de Eindhovense buurt Achtse Barrier zijn zaterdagnacht opnieuw opgeschrikt door branden. Een bruggetje en een glijbaan gingen in vlammen op. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om brandstichting.
Profielfoto van
Geschreven door

Een buurtbewoner ontdekte vlak na 1.00 uur het brandende bruggetje ter hoogte van de Versailleslaan. Bijna twee uur later stond een glijbaan bij het speeltuintje op de hoek van de Besançonlaan en het Orleanshof in lichterlaaie.
Het buurtpreventieteam Achtse Barrier meldde zondagochtend via Twitter al dat het hoogstwaarschijnlijk om brandstichting gaat. Het team roept getuigen op zich te melden bij de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Brief Eindhoven om vernielingenDe gemeente Eindhoven verstuurde dit weekend nog een brief naar bewoners van de Achtse Barrier om 'een oogje in het zeil te houden'. Onlangs ging er ook al door vandalisme een brug in de wijk in vlammen op, zo staat er in de brief. De schade bedroeg toen zo'n 10.000 euro.
Volgens de gemeente is het de vraag of het bruggetje en de glijbaan kunnen worden gerepareerd. "Er is helaas geen geld om de bruggen keer op keer te repareren." Een gemeentewoordvoerder kon zondag niets zeggen over het schadebedrag waarvan deze keer sprake is, omdat hier nog naar gekeken moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.