Burgemeester Fred de Graaf: 'Ik zat niet aan de billen van Maxima'

27 april 2014 om 14:19 • Aangepast 22 november 2020 om 00:48
nl
Velen zouden het hem niet kwalijk hebben genomen, maar burgemeester Fred de Graaf van Amstelveen ontkent aan de billen van koningin Máxima te hebben gezeten. Zaterdag dook een filmpje op van het bezoek van Máxima aan Amstelveen tijdens Koningsdag. Daarop leek de geboren Roosendaler even zijn momentje met de koningin te pakken.
Profielfoto van
Geschreven door

Inmiddels hebben al honderdduizenden mensen naar het filmpje gekeken waarin te zien is dat Fred de Graaf een hand legt op de billen van de koningin. Althans, daar lijkt het op. Want volgens burgemeester Fred de Graaf hoeft dat helemaal niet zo te zijn. "Er kan een centimeter tussen zitten", zegt hij tegenover de NOS.
Niet bewustDe Graaf, die eerder burgemeester was in Vught, Helvoirt en Udenhout, weet niets van het moment af. "Het is niet iets dat ik me herinner en al helemaal niet iets dat ik bewust zou doen. Ik weet heel goed dat dit niet hoort." Het bewuste moment is niet door de camera's van de NOS geregistreerd, zo meldt de omroep die het evenement uitzond.
Toch is op een still van een ander moment die dag, dat wel door de NOS werd uitgezonden, ook een soortgelijke actie van De Graaf te zien.

Wachten op privacy instellingen...

Via Twitter is De Graaf mikpunt van spot. "Die komt terug op uw functioneringsgesprek, mijnheer De Graaf. Wij zijn niet geamuseerd", valt te lezen op het fictieve account van koning Willem-Alexander.
Ontoelaatbaar? Ongepast of niet, de Roosendaler krijgt veel bijval van mannen die graag in zijn schoenen zouden staan. "Held!", twittert DemuynckDi.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.