Ravage na ramkraak met shovel op tankstation in Tilburg: daders vermoedelijk gevlucht in zwarte BMW - Omroep Brabant
Video

Ravage na ramkraak met shovel op tankstation in Tilburg: daders vermoedelijk gevlucht in zwarte BMW

28 april 2014 om 14:57 • Aangepast 22 november 2020 om 00:48
nl
Onbekenden hebben maandagochtend rond halfvijf met een shovel een ramkraak gepleegd op een tankstation aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg in de wijk Reeshof in Tilburg. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de daders vermoedelijk gevlucht in een zwarte BMW. Dit blijkt uit camerabeelden die de politie heeft bekeken.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

De politie vermoedt dat de daders de auto inmiddels ergens hebben achtergelaten. Wanneer mensen de zwarte auto met het kenteken 33-ZL-LF ergens zien staan, moeten ze direct de politie bellen en de auto niet aanraken. Dit in verband met eventuele sporen.
Buit: enkel duizenden euro'sVolgens de eigenaar zouden de daders 'van een koude kermis zijn thuisgekomen'. De buit zou volgens de politie gering zijn en bestaan uit een kluisje met daarin maximaal een paar duizend euro.
De enorme shovel is dwars door de muur van de winkel bij het benzinestation gereden, precies op de plaats waar de kassa van het tankstation is. Er zit een gat van een meter of zes in de muur.
Volgens verslaggever Koen Wijn van Omroep Brabant is er sprake van een puinhoop. Overal liggen stenen, zo constateerde hij maandagochtend rond zeven uur. Volgens een woordvoerder van de politie staat de opbrengst van de ramkraak in geen enkele verhouding tot de ravage die is ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...

De shovel werd in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen bij afvalverwerker Van Gansewinkel. Medewerkers van het bedrijf kwamen maandagochtend naar het tankstation om het voertuig op te halen.
Met stomheid geslagenDe daders zijn na de kraak in onbekende richting gevlucht. De politie heeft in de omgeving van het tankstation en op uitvalswegen naar hen gezocht, maar ze zijn niet gevonden. De eigenaar van het tankstation was maandagochtend snel ter plaatste. Hij was met stomheid geslagen over wat er is gebeurd. Over de buit wil hij weinig kwijt. Wel zouden zij volgens hem 'van een koude kermis zijn thuisgekomen'.
De politie zette de omgeving van het benzinestation vlak na de kraak met linten af. Maandagochtend rond acht uur werden de linten verwijderd. Volgens deskundigen die ter plaatse zijn, is het instortingsgevaar beperkt.
Snel weer tankenWanneer klanten bij de PIN-paal afrekenen, kunnen automobilisten volgens verslaggever Koen Wijn weer tanken. De winkel van het benzinestation in de Reeshof blijft volgens hem voorlopig dicht.

Op het moment van de ramkraak was er bij het tankstation geen medewerker aanwezig. De bizarre actie met de shovel trok maandagochtend veel bekijks. Verschillende automobilisten en fietsers kwamen een kijkje nemen aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg.
CamerabeeldenDe technische recherche heeft bij het tankstation een sporenonderzoek ingesteld. Ook heeft de politie inmiddels dus de camerabeelden bekeken die bij het tankstation zijn gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.