Video

Opnieuw staking bij Tetra Pak in Moerdijk

28 april 2014 om 09:30 • Aangepast 22 november 2020 om 00:48
nl
Werknemers van Tetra Pak in Moerdijk hebben maandagochtend twee uur lang gestaakt. Vakbond CNV Vakmensen had de directie van het verpakkingsbedrijf een ultimatum gesteld om met een beter sociaal plan te komen, maar dit is niet gebeurd. Vrijdag legde het personeel het werk ook al neer.
Profielfoto van
Geschreven door

Zo'n vijftig medewerkers blokkeerden sinds maandagochtend zeven uur de ingang van het bedrijf met rollen papier. Aan de hekken werd borden en spandoeken met leuzen opgehangen. De staking duurde tot maandagochtend negen uur. Woensdag gooit de nachtploeg de zaak plat.

Wachten op privacy instellingen...

Ontslagvergoeding onder de maatTetra Pak maakte in januari bekend de fabriek voor drankverpakkingen in Moerdijk nog dit jaar te willen sluiten. Hierbij gaan 215 banen verloren. De vakbonden willen onder meer dat het bedrijf de werknemers een betere ontslagvergoeding biedt, met name voor de oudere werknemers die in de huidige arbeidsmarkt bijna niet meer aan de bak komen.
Ook moet vierduizend euro per medewerker vrijgemaakt worden voor ondersteuning bij het vinden van een andere baan.
Opnieuw om de tafelTot nu toe heeft Tetra Pak niet aan deze eisen voldaan. De vakbond is wel uitgenodigd opnieuw om tafel te gaan. De directie zegt graag weer met de vakbonden te willen overleggen. "want alleen in een dialoog kan je tot overeenstemming komen", aldus een woordvoerder. De vakbonden willen pas weer terugkeren aan de onderhandelingstafel als de directie serieus bereid is op hun eisen in te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.