Philips verkoopt audio- en videotak aan Gibson

28 april 2014 om 09:43
nl
Philips verkoopt zijn activiteiten op het gebied van audio- en beeldapparatuur aan het Amerikaanse Gibson Brands. Dat maakte het elektronicaconcern maandag bekend. Gibson Brands is vooral bekend als fabrikant van electrische gitaren.
Geschreven door

Gibson betaalt 135 miljoen euro voor de divisie. Daarnaast kan Philips de komende zeven jaar inkomsten tegemoet zien uit een licentieovereenkomst voor het gebruik van zijn merknaam. De verkoop wordt naar verwachting in de tweede helft van 2014 afgerond.
Lopende licentieovereenkomstenDe videotak (dvd en blu-ray) wordt pas in 2017 formeel overgedragen aan Gibson. Dat heeft te maken met lopende licentieovereenkomsten die Philips heeft met andere partijen.
Philips maakte begin vorig jaar bekend dat de entertainmentactiviteiten zouden worden uitbesteed aan het Japanse Funai, maar die overeenkomst werd in oktober weer ontbonden. Daarop werd de divisie onder de naam Woox Innovations opnieuw in de etalage gezet.
Producent muziekinstrumentenGibson begon in 1902 als fabrikant van muziekinstrumenten, zoals mandolines en gitaren. Later kwam daar randapparatuur bij, zoals versterkers en luidsprekers. Inmiddels zet het bedrijf ook stappen in de consumentenelektronica. Het nam in 2012 een belang in het Japanse Onkyo en nam vorig jaar ook TEAC over.
Woox heeft zijn hoofdkantoor in Hongkong. Er werken wereldwijd zo'n 1900 mensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.