Brandweer nu echt klaar met nablussen in Waalwijk na verwoestende brand Debecom

29 april 2014 om 00:04 • Aangepast 24 april 2020 om 12:13
nl
Bij kunststoffabriek Debecom in Waalwijk is de brandweer maandagmiddag en -avond bezig geweest met nablussen na de grote brand die het bedrijf zaterdagavond verwoestte. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt nog onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de brand, maar is er geen sprake van opzet.
Geschreven door

De brand brak zaterdagavond iets na tien uur uit en zorgde voor veel rook en stank. Stank die in een naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw maandagochtend nog altijd goed te ruiken is. De brandweer bluste uit voorzorg na omdat de resten van het bedrijf nog altijd smeulden.
Meerdere keren nablussenEen kraan trok maandag nog meer resten van het pand uit elkaar om goed zicht op de oplaaaiende brandhaarden te krijgen. Aan het eind van de middag werd zelfs een schuimblusvoertuig uit Tilburg opgeroepen om de brandhaarden definitief te doven. Rond tien uur 's avonds laaide de brand weer even op.
De brandweer zette 's middags een schuimblusvoertuig in. 's Avonds kon hetzelfde schuimblusvoertuig nog eens terug omdat het vuur weer dreigde op te laaien.
Mensen die kwamen kijken na de bluswerkzaamheden, kregen veel roet op hun kleren. Ook de brandweermensen werden aardig zwart van al het stof en roet. Het terrein van Debecom wordt ook beveiligd, onder meer om te voorkomen dat omstanders het terrein betreden.
Oorzaak onbekendZondagochtend vertelden de eigenaren van Debecom nog niet te weten waardoor het vuur werd veroorzaakt. Toen de brand uitbrak, waren de eigenaren op vakantie. Inmiddels zijn zij weer thuis.
Van het bedrijf is niet meer over dan een hele berg oud ijzer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.