Coalitieakkoord Tilburg: 6 miljoen voor een stadsbos aan de rand van de stad

28 april 2014 om 17:36 • Aangepast 24 april 2020 om 12:14
nl
Het nieuwe Tilburgse college wil aan de rand van Tilburg op het terrein van de Tilburgse Waterleidingsmaatschappij een groot stadsbos aanleggen. Daarvoor is 6 miljoen uitgetrokken in het coalitieakkoord van D66, CDA, SP en GroenLinks.
Geschreven door

Het is een van de in het oog springende plannen van het nieuwe stadsbestuur. Het nieuwe coalitie-akkoord, dat zich sociaal en duurzaam noemt, spreekt over "het grootste stadspark van Nederland".
Sociaal fondsOm er voor te zorgen dat er niemand uit de boot valt bij aanstaande veranderingen in de zorg, de jeugdzorg en werkgelegenheidsbeleid wordt er een sociaal fonds ingesteld. Daarin komt tenminste 10 miljoen euro te zitten.
In de Spoorzone achter het station wil het college als eerste de ontwikkeling van de oude loc-hal aanpakken. Er is 4 miljoen voor beschikbaar. Er moeten werkplekken komen voor kleine bedrijven en studenten komen.
Verhuizing bibliotheekHet college wil als het enigszins kan ook de bibliotheek naar de Spoorzone verhuizen, maar alleen als er zich genoeg bedrijven in de omgeving willen vestigen.
Het college wil ook extra investeren in onderwijs en het duurzaam maken van woningen in de stad. Voor al die plannen is slechts een beperkte lastenverhoging nodig. De OZB-belasting gaat volgend jaar met 0,5 procent omhoog. De hondenbelasting gaat omlaag.
DebatOp 19 mei debatteert de raad over de de plannen van de nieuwe coalitie. Dan worden ook de wethouders geïnstalleerd. D66 levert er twee, CDA, SP en GroenLinks ieder één.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.