Video

Stille Helper Marjolein van Kuringen: 'Het is mooi om te zien wat mijn hulp doet'

28 april 2014 om 17:28 • Aangepast 24 april 2020 om 12:14
nl
Stille Helpers. Het zijn mensen die anderen helpen, gewoon omdat ze zien dat het nodig is. Vaak zijn ze onzichtbaar, maar achter de schermen verzetten ze bergen werk, zoals Marjolein van Kuringen uit Oostelbeers. Ze begeleidt jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. "Het is zo mooi om te zien wat het resultaat van mijn hulp is."
Geschreven door

Jongeren worden geholpen omdat hun ouders gescheiden zijn, of omdat ze erg onzeker zijn over zichzelf, zoals de 16-jarige Femke Willemse. 
Volgens Marjolein kwam Femke heel verlegen binnen. Dat is nu helemaal veranderd. Femke: "Ik kom meer voor mezelf op. Ik zeg nu veel eerder wat ik wil en ik durf veel meer."
'Ze is veel veranderd'Volgens Marjolein is Femke veel veranderd. "Eerst moest ik bijna iedere vraag er uit trekken", vertelt ze. "Nu is dat helemaal anders: Femke lacht veel meer en is veel enthousiaster. En ook in haar uiterlijk zie ik dingen veranderingen. Ze begint zich bijvoorbeeld anders te kleden. En dat zijn voor mij tekenen dat haar zelfvertrouwen steeds meer toeneemt. Dat is zo mooi om te zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.