Video

Toon Gerbrands nieuwe algemeen directeur PSV

28 april 2014 om 18:19 • Aangepast 24 april 2020 om 12:14
nl
Het is definitief. Toon Gerbrands heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij PSV. Gerbrands treedt per 1 juli aan als de nieuwe algemeen directeur van de Eindhovense club.
Geschreven door

De voormalig volleybalcoach was al een tijdje in onderhandeling met PSV. Hij was de enige kandidaat waarmee werd gesproken voor de functie van algemeen directeur.
Prijzen pakkenDe opdracht die Gerbrands mee heeft gekregen is simpel volgens voorzitter Peter Swinkels van de raad van Commissarissen van de club. Swinkels: "Goed voetbal spelen en prijzen pakken. Binnen twee jaar moet PSV weer kampioen van Nederland zijn."
Op de website van PSV reageert Gerbrands verheugd op zijn nieuwe aanstelling. “Ik was vereerd toen PSV me benaderde voor deze rol, waar ik uiteraard bedenktijd voor heb gevraagd. Na een lange periode van twaalf jaar verlaat ik immers een schitterende club, waarmee we in die periode beide kanten van de medaille hebben gezien.
"In deze periode heb ik daarnaast ook mezelf mogen ontwikkelen. Nu krijg ik in deze fase van mijn loopbaan een prachtige kans. Het topsportklimaat in Eindhoven, de vele mogelijkheden en de lange termijnvisie van de club zijn zeer aansprekend”, zegt Gerbrands. “Presteren vanuit een visie en filosofie, ik verheug me op een veelomvattende uitdaging bij een grote club.”
De afgelopen twaalf jaar was Gerbrands algemeen directeur bij AZ. Daar bouwde hij een uitstekende reputatie op. Hij pakte bovendien enkele prijzen met de Alkmaarse club. In 2009 won AZ de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. Vier jaar later werd de KNVB-beker binnen gehaald.
Ook haalde de club negen keer Europees voetbal met Gerbrands als directeur. Bij PSV gaat hij Tiny Sanders vervangen. PSV zal na de competitie in het Philips Stadion een persbijeenkomst organiseren om Toon Gerbrands officieel te presenteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.