Video

Man die Jo Vlemmix vermoedelijk mishandelde te zien op bewakingsbeelden: 'Het is een beest' [VIDEO]

28 april 2014 om 20:24 • Aangepast 24 april 2020 om 12:14
nl
De politie heeft maandagavond in Bureau Brabant bewakingsbeelden laten zien van de man die vermoedelijk Jo Vlemmix uit Eindhoven mishandelde. Op de beelden is te zien hoe de man zijn 87-jarige slachtoffer achtervolgt en kort na de mishandeling wegrent. Het delict zelf is niet geregistreerd. Vlemmix' dochter Marian hoopt dat de dader spijt krijgt en dat hij zichzelf aangeeft.
Geschreven door

In Bureau Brabant doet de politie een dringende oproep aan eventuele getuigen om zich te melden. De beelden zijn niet erg duidelijk. Toch hoopt de politie hiermee een doorbraak in de zaak te forceren. Ieder beetje informatie over de mishandeling van Jo Vlemmix kan tot de oplossing leiden.
Van achteren aangevallenOp zondag 16 maart rond negen uur 's ochtends wilde Vlemmix het graf van zijn vrouw bezoeken op het kerkhof aan de Kloosterdreef in Eindhoven. Opeens werd hij van achteren aangevallen. De overvaller pakte Vlemmix bij zijn haren en sloeg zijn hoofd tegen de straat. De dader ging er met 120 euro vandoor.
Op de bewakingsbeelden, gemaakt bij de ingang van het kerkhof, is te zien hoe een man vlak achter Vlemmix aanloopt. Enkele minuten later is te zien hoe de dader wegsprint.
De dader rent het kerkhof uit en steekt vervolgens de Kloosterdreef over en rent vervolgens de Robbenstraat in. Daar gooit hij de portemonnee van Jo Vlemmix leeg over een heg.  
'Dat is geen mens'In Bureau Brabant blikt Vlemmix terug op de zaak. "Na die klap op mijn achterhoofd ben ik bij mijn nek en mijn haren gepakt. Vervolgens bloedde ik als een rund. Pas op het eind van de dag tien voor zes stopte het bloeden. Wie dit gedaan heeft, is geen mens, het is een beest. Dat doet een mens niet, op zo'n manier met je gezicht iemand op een betonplaat slaan."
Vlemmix vindt het erg dat hij door de mishandeling het graf van zijn zes jaar geleden overleden vrouw een dag niet heeft kunnen bezoeken. "Ik had beloofd dat als er iets met haar zou gebeuren, dat ik dan elke dag zou komen. Dat had ik tot dan toe ook gedaan." Voortaan gaat zijn dochter elke dag mee met Jo Vlemmix. Ze zegt dat hij uiterlijk is opgeknapt, maar dat de beroving van binnen nog steeds pijn doet. "Toch is mijn vader blij met de aandacht die op tv wordt geschonken aan de overval. Hij hoopt dat de dader wordt opgepakt", vertelt Marian Vlemmix.
'Kaarten hebben me goed gedaan'Volgens haar sluiten de beelden van Bureau Brabant overigens aan op een getuigeverklaring van een bewoonster van zorgcentrum De Hoeve, dat vlakbij het kerkhof staat. Die vrouw sprak van een man in een donker trainingspak, van 25 tot dertig jaar.
De zaak Jo Vlemmix werd opgepikt door de media en kreeg landelijke bekendheid. "In totaal heb ik zo'n kleine tweeduizend kaarten ontvangen. Ik heb heel veel hulp gehad van al die mensen. Dagelijks komen nog kaarten binnen."
Bureau Brabant is het opsporingsprogramma van politie, justitie en Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.