Provincie gaat losse onderdelen van Ruit om Eindhoven onderzoeken - Omroep Brabant

Provincie gaat losse onderdelen van Ruit om Eindhoven onderzoeken

28 april 2014 om 21:10
nl
De provincie gaat losse onderdelen van de Ruit om Eindhoven onderzoeken voor onder meer milieu en kosten. Provinciebestuurder Ruud van Heugten heeft nog steeds een voorkeur voor de volledig nieuwe ruit, maar gaat de onderdelen apart van elkaar onderzoeken.
Geschreven door

Zijn voornemen leidde tot bijna tweeduizend inspraakreacties. Onlangs werd ook al duidelijk dat de nieuwe coalities in de gemeenten Eindhoven en Helmond geen geld willen pompen in de Ruit.
Discussie duurt al vijftien jaarEen nieuwe wegenstructuur is nodig om de verkeersoverlast in Zuidoost-Brabant aan te pakken en de Noord-Zuidverbinding te verbeteren. Hier wordt al een jaar of vijftien over gediscussieerd.
De Tweede Kamer besluit in  het najaar hoeveel geld het rijk moet uittrekken voor de Ruit om Eindhoven. In dezelfde periode kiezen Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie, het voorkeursalternatief voor het tracé. Dit voorkeursalternatief wordt vervolgens in detail uitgewerkt waarna – als alles volgens plan verloopt - de werkzaamheden in 2017 kunnen beginnen. Drie jaar later moet dan het project klaar zijn, zo verwacht de provincie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.