Video

Mariakapel in Aarle-Rixtel in ere hersteld

29 april 2014 om 10:09 • Aangepast 24 april 2020 om 12:15
nl
De Mariakapel in Aarle-Rixtel staat er weer mooi bij. De kapel is voor veel geld gerenoveerd. De 100.000 euro subsidie was niet genoeg: de parochie heeft zelf ook nog diep in de buidel moeten tasten om alles netjes te krijgen voor de meimaand, Mariamaand.
Geschreven door

Zeventien jaar geleden probeerden dieven het Mariabeeld mee te nemen uit de Mariakapel in Aarle-Rixtel. Dat was de laatste keer dat de kapel gerestaureerd is.
Verkeerde kaarsen"Toen heeft de laatste schoonmaak eigenlijk plaatsgevonden. Met alle kaarsjes die er brandden, zat het plafond onder het roet", zegt Tonnie Gijsbergers van het parochiebestuur. "Helaas hadden we er verkeerde kaarsen bij, die eigenlijk een buitenkwaliteit hadden en veel meer walmden", voegt koster Henk van Duppen toe.
Door het gebruik van de verkeerde kaarsen kwam de hele Mariakapel onder een laagje roet te zitten. De roetaanslag was zo erg dat een geschilderde draak pas na een flinke schoonmaakbeurt te zien was. 
Drukte door examensDe gerenoveerde kapel is bijna klaar, net voor de drukste maand van het jaar. Koster Van Duppen: "De examentijd is altijd een glorietijd. Dan moeten er heel veel kaarsjes opgestoken worden omdat ze vergeten zijn te leren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.