Dieven stelen 224 zonnebrillen bij Van Wely in Roosendaal, opticien zet beelden online

29 april 2014 om 19:32 • Aangepast 24 april 2020 om 12:15
nl
Aan de feestelijkheden rond het zestigjarige bestaan van optiek Van Wely in Roosendaal kwam dinsdagochtend abrupt een einde. Inbrekers gooiden met veel geweld de deur van de winkel in en namen 224 zonnebrillen mee. Eigenaar Wim van Wely baalt enorm: "Dit is al de derde keer in een halfjaar tijd."
Geschreven door

Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen rond vier uur met een betonblok de ruit van de voordeur vernielden. Eenmaal binnen trekken de daders in veertig seconden tijd maar liefst vijftien rekken met zonnebrillen van de wanden af. Vervolgens gaan ze er met de rekken onder hun armen op een scooter vandoor. Van Wely: "Het zijn volgens mij dezelfde gasten als de vorige keren."
Bewakingsbeelden op FacebookAan het einde van de middag deelde de opticien de bewakingsbeelden via Facebook. Hierin worden mensen die de daders herkennen gevraagd contact op te nemen met de optiek. "Het is misschien onorthodox, maar we zijn het helemaal beu", licht Wim van Wely toe. Hij heeft de beelden ook doorgestuurd naar de politie.
[YouTube:body:http://youtu.be/7spczG2uQcQ]
Dure merken gestolenVolgens Van Wely zijn voornamelijk de duurdere merken gestolen zoals Ray-Ban, Prada en Chanel. Een deel van de brillen is niet bij te bestellen en dus niet meer te verkopen. 
De winkel is voor een aanzienlijk bedrag gedupeerd. "Ik denk we zeker voor ruim 50.000 euro schade hebben", laat de eigenaar weten. In de loop van dinsdagmorgen was de inbraakschade weer hersteld en de zaak opgeruimd. "De winkel is weer gewoon open."
Van daders ontbreekt ieder spoorVan de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie is onderzoek begonnen. De daders waren in het zwart gekleed. Een droegen onder meer een skibril. Ze reden op een scooter zonder kentekenplaat en zouden richting het Van Dregtplein zijn gevlucht.
Van Wely zegt niet goed te weten hoe hij zijn zaak nog verder kan beveiligen. "Na de laatste inbraken hebben we al zoveel maatregelen getroffen. Wellicht helpen rolluiken nog. Het is nauwelijks te voorkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.