Droogte in Brabant houdt aan, sproeibeperkingen dit jaar 'uitzonderlijk vroeg'

29 april 2014 om 13:07 • Aangepast 24 april 2020 om 12:15
nl
De droogte in Brabant blijft aanhouden. Dat schrijft de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) in het nieuwste droogtebericht. Volgens MeteoGroup is er echter geen reden om te panikeren en is de droogte relatief normaal.
Geschreven door

In de stroomgebieden van Dommel, Beerze en Reusel geldt sinds een week een verbod op het sproeien van akkers met water uit sloten en beken. Dit geldt voor het gebied ten zuiden van de lijn Eindhoven-Tilburg.
Dat er al veel stuwen zijn opengezet en dat er al sproeibeperkingen zijn ingesteld, noemt de LCW 'uitzonderlijk vroeg'.
MeteoGroup: 'Het valt mee'Meteoroloog Alfred Snoek van MeteoGroup stelt dat het inderdaad droger in Brabant is dan normaal, maar dat er geen reden is tot 'echte paniek'.
"Het valt mee", zegt Snoek. "Er is in Brabant een tekort van 30 tot 60 millimeter aan neerslag. Dat is niet extreem uitzonderlijk, dat zijn vrij normale waarden."
'Zeer lage waterstand'  Ook in sommige oostelijke delen van het land is het te droog voor de tijd van het jaar. De LCW verwacht dat de zeer lage waterstand van de Maas aanhoudt omdat het niet voldoende zal gaan regenen in het stroomgebied van die rivier.
Het peil van de Rijn, Waal en IJssel neemt de komende dagen wel toe en is naar verwachting aan het eind van de week op een vrijwel normale stand voor het voorjaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.