Video

Politie Oost-Brabant kan live meekijken bij overval

29 april 2014 om 16:15
nl
De politie in Oost-Brabant kan in de toekomst live meekijken als er een overval op een bedrijf of een huis wordt gepleegd. Mits het slachtoffer een camera heeft opgehangen die in verbinding staat met een beveiligingsbedrijf. In andere delen van het land wordt al met succes zo gewerkt.
Geschreven door

Bedrijven en ook particulieren die zo'n systeem hebben kunnen bij een overval met één druk op de knop het beveiligingsbedrijf inseinen. Waar vroeger alleen een lamp ging branden of een alarmbel af ging, zien de beveiligers nu live de beelden van de overval.
De beveiligers kunnen die beelden doorzetten naar de meldkamer van de politie. Die kan aan de hand van de beelden actie ondernemen.
Overval vaker op huisDit plan werd dinsdag toegelicht tijdens de presentatie van de overvalcijfers in het laatste half jaar in Oost- Brabant. Het aantal overvallen en berovingen loopt terug, maar de overvallen verplaatsen zich steeds meer van snackbars en tankstations naar huizen. Dat komt omdat die bedrijven zich steeds beter beveiligen. De meeste slachtoffers van een overval zijn vijfenvijftigplussers.
Het aantal overvallen en berovingen tijdens de donkere winterdagen was lager dan het jaar daarvoor. Tussen oktober 2013 en maart 2014 vonden in het oosten van de provincie 66 overvallen plaats, één minder dan dezelfde periode het jaar daarvoor. Het aantal straatroven ging forser omlaag, van 247 naar 202. De politie neemt elk jaar de periode oktober-maart extra onder de loep omdat mensen in die donkere wintermaanden meer kans maken slachtoffer te worden van een beroving of overval.
In die periode besteedt de politie ook extra aandacht aan het voorkomen daarvan.
Eindhoven wel meer overvallenIn het district Den Bosch werd in de genoemde periode 23 keer een overval gepleegd. Dat is twee minder dan in dezelfde periode een jaar daarvoor. Het aantal berovingen daalde daar van 38 naar 34.
In het district Eindhoven nam het aantal overvallen juist toe van 29 naar 35. In de regio Helmond daarentegen was er een daling van 13 naar 8.  In Eindhoven en Helmond nam het aantal berovingen wel  af. In Eindhoven van 153 naar 137, in Helmond van 56 naar 31.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.