Video

Meer auto-import uit buitenland: ‘Je bent een dief van je portemonnee als je in Nederland koopt'

29 april 2014 om 14:00
nl
Steeds meer mensen kopen hun auto in Duitsland of België omdat dit duizenden euro's voordeliger is. Uit cijfers van brancheorganisatie Bovag blijkt dat er vorig jaar twintig procent meer auto’s zijn geïmporteerd. In het eerste kwartaal van 2014 was er zelfs een stijging van 25 procent.
Geschreven door

Anton van Horen van het Helmondse bedrijf EU-Import ,gespecialiseerd in de import van auto's, merkt dat steeds meer mensen hun auto in het buitenland kopen. "Je bent een dief van je eigen portemonnee als je in Nederland een auto koopt", zegt hij.
Veel goedkoperDoor de belastingen zijn auto's in België en Duitsland duizenden euro's goedkoper dan in Nederland. Volgens Van Horen loont het daarom bijna altijd om een auto in het buitenland te kopen. Het is gemiddeld 10 procent goedkoper.
Tekort aan occasionsMaar er is nog een reden dat er steeds meer auto's worden geïmporteerd. Volgens de Bovag is er een tekort aan occasions in Nederland, door de lage autoverkopen de laatste jaren. Over de grens zijn auto's goedkoper en heeft de consument meer keuze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.