Video

Verslaggeefster over haar nek tijdens tienervliegdag Seppe

29 april 2014 om 16:08 • Aangepast 22 november 2020 om 00:46
nl
De één wil piloot worden, de ander vindt het gewoon heel erg kicken. Negentien kids tussen de 10 en 17 jaar kregen dinsdag op vliegveld Seppe de kans van hun leven. Ze mochten een kwartier lang zelf vliegen.
Profielfoto van
Geschreven door

Samen met een ervaren piloot in een tweepersoonsvliegtuig. Maar eerst kregen ze natuurlijk wel wat uitleg.
'Met je hakken op de grond en voeten op de pedalen'"Dit is de rem, probeer het maar eens met je voeten", vertelt piloot Jan aan de 16-jarige Lars. "Met name bij de start en de landing zou ik het waarderen als je hier vanaf blijft. Dus gewoon met je hakken op de grond en je voeten op de pedalen."
Lars heeft weinig last van zenuwen. "Ik heb al eens in een flightsimulator gevlogen, maar in een echt vliegtuig nog nooit." Achteraf durft de koele kikker toch wel toe te geven dat echt vliegen toch een stuk gaver is.
Goed gevuld spuugzakjeRadioverslaggever Marrie Meeuwsen vloog mee tijdens de vlucht van Lars. "Het was maar goed dat er papieren zakjes in de stoel voor me zaten." Ze stapte lijkbleek uit het vliegtuig met een volle spuugzak en een lege maag. "Achterin heb je ook meer last van gehobbel", verklaart piloot Jan haar misselijkheid.

Wachten op privacy instellingen...

Vliegveld Seppe, dat voortaan Breda International Airport heet, houdt twee keer per jaar een tienervliegdag. In de mei- en kerstvakantie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.