Stille Helper Denise Maassen: 'Ik wil terminaal zieken een mooi moment geven'

30 april 2014 om 17:38 • Aangepast 24 april 2020 om 12:16
nl
Stille Helpers. Dat zijn mensen die anderen helpen, gewoon omdat ze zien dat het nodig is. Vaak zijn ze onzichtbaar, maar achter de schermen verzetten ze bergen werk, zoals Denise Maassen. Ze vervult hartsdromen van terminaal zieken boven de 18 jaar. "Ik kan die mensen niet genezen, maar wel een mooi moment geven."
Geschreven door

Denise begon haar vereniging Hartsdromen omdat er niets was voor mensen boven de 18 die een droom hebben, maar kort te leven hebben. "Er bestond wel zo'n stichting, maar die is gestopt", vertelt Denise. "Ik vind dat zoiets niet mag stoppen. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om iets op te zetten."
Alle maskers afHet mooie aan haar werk vindt Denise dat alle maskers afgaan. "Mensen zijn tijdens hun droommomenten even helemaal zichzelf. Daardoor heb ik vaak ontzettend mooie gesprekken. Dat zet je soms wel aan het denken: wie ben ik en wat wil ik met mijn leven?"
Vrijwilligers en donateurs gezochtStichting Hartsdromen zoekt nog steeds vrijwilligers en donateurs om mensen dit soort mooie momenten te geven. Meer informatie hierover vind je op hartsdromen.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.