Vleesfraudeur Jan Fasen uit Breda zit vast in Parijs vanwege paardenvleesschandaal

29 april 2014 om 18:53 • Aangepast 22 november 2020 om 00:46
nl
Vleesfraudeur Jan Fasen uit Breda zit vast in Parijs. Hij wordt aangeklaagd vanwege gesjoemel met paardenvlees in Frankrijk. Dit meldt de Franse krant Le Figaro.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de Franse krant werd Fasen 8 april opgepakt. Zijn bedrijf, Draap Trading op Cyprus, zou de spil zijn in het paardenvleesschandaal. Fasen wordt aangeklaagd vanwege valsheid in geschrifte en georganiseerde fraude. Hij zou paardenvlees hebben geleverd aan het bedrijf Spanghero.
Advocaat: Fasen onschuldigFasen kocht paardenvlees in Mexico en Brazilie, sloeg dat op in Breda en verkocht het op papier aan een halal runderslachterij in Amsterdam. Het vlees ging naar Franse afnemers. Volgens zijn Franse advocaat houdt Jan Fasen vol onschuldig te zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Al eerder veroordeeld Ongeveer een jaar geleden kreeg Fasen van het gerechtshof in Den Bosch al een boete van 50.000 euro voor het verkopen van paardenvlees als halal rundvlees. Ook kreeg de 63-jarige vleeshandelaar zes maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.
Het gerechtshof oordeelde toen dat Fasen de consument had misleid, maar dat niet was bewezen dat hij grote winsten had gemaakt. Ook was er volgens het Hof geen gevaar voor de volksgezondheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.