Video

Belachelijk of mooi: de verheerlijking van een druppel heilig bloed

29 april 2014 om 21:47 • Aangepast 24 april 2020 om 12:17
nl
De opleiding voor priesters in Den Bosch, het Sint-Janscentrum, heeft sinds afgelopen weekend een druppel heilig bloed in huis. Het gaat om een druppeltje bloed van de zondag heiligverklaarde paus Joahannes Paulus ll. De aanwezigheid van het reliek zorgt sinds zondag voor veel opwinding en emoties onder gelovigen.
Geschreven door

De reliek met daarin het druppeltje heilig bloed was zondag voor iedereen te zien. Sterker nog: in processie ging de reliek van de basiliek terug naar zijn vaste plek in de kapel van het Sint-Janscentrum. Het was een bijna middeleeuws tafereel dat door de straten van Den Bosch trok.
'Hallo, bent u daar'In de processie liep een twintigtal gelovigen mee. Mensen die veel kracht halen uit de reliek maar ook zeggen dat de reliek zelf een enorme bron van energie is. De strenggelovige Paula voelt zelfs bewegingen om zich heen als ze bidt bij het reliek.
Marnix Wijntje is een jonge katholiek van 28. Wijntje beweert dat een gebed via de reliek je dichter bij God brengt. Vrij vertaald: als je bidt bij het druppeltje heilig bloed heb je beter contact met 'boven'.
Geen contact Als na de processie de reliek met het bloed weer in de kapel staat, gaat verslaggever Rob Bartol ook naar binnen. Hij is niet gelovig, maar wel geïnteresseerd. Binnen overvalt hem de oorverdovende stilte en een mystieke sfeer. Hij kijkt naar het druppeltje bloed. "Er gebeurt helemaal niets met me. "Ik voel niets", stelt hij vast. "Bij de paar mensen die ook in de kapel zitten is dat wel anders. Zij lijken contact te hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.