PSV'ers Wijnaldum en Jozefzoon poseren met tros bananen in strijd tegen racisme

29 april 2014 om 23:16 • Aangepast 24 april 2020 om 12:17
nl
De PSV-voetballers Georginio Wijnaldum en Florian Jozefzoon steunen Dani Alves in zijn strijd tegen racisme. De rechtsback van FC Barcelona werd zondag bekogeld met een banaan tijdens de wedstrijd van Villarreal. Hij pakte de banaan op en nam vervolgens een hap. Een duidelijk signaal tegen racisme, dat door veel voetballers wereldwijd is overgenomen.
Geschreven door

Neymar van FC Barcelona plaatste als eerste voetballer een 'selfie' met een banaan. Voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens volgde het voorbeeld van Neymar ook. Wijnaldum en Jozefzoon poseren samen met Paul van Kemenade, uitbater van trainingscomplex De Herdgang, met een tros bananen.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=E-4r2rpFkRQ]
Onder #SayNoToRacism circuleren op Twitter veel foto's waarop veel voetballers met een banaan op de foto staan. Mario Balotelli van AC Milan plaatste een foto, net als enkele selectiespelers van Internazionale. 
Het gooien van bananen komt in Nederland weinig voor. Vorig jaar waren tijdens het bekerduel FC Den Bosch - AZ wel oerwoudgeluiden te horen aan het adres van toenmalig AZ-spits Jozy Altidore. Negen supporters kregen een stadionverbod
[Tweet:body:https://twitter.com/dries_mertens14/status/460751858379001857][Tweet:body:https://twitter.com/Inter/status/461171998542946304]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.