Hockeyster Lin Schakenraad wil als journalist naar het WK hockey: 'Dat zou een droom zijn'

30 april 2014 om 01:27 • Aangepast 24 april 2020 om 12:17
nl
Hockeyster Lin Schakenraad uit Sint-Oedenrode is in de race om verslag te mogen doen van de Rabobank Hockey World Cup in Den Haag. Website hockey.nl is op zoek naar een verslaggever. Schakenraad gaf zich op en heeft het nu geschopt tot de laatste drie.
Geschreven door

Vorig jaar stopte Schakenraad met tophockey voor MOP uit Vught. Journalistiek kende ze dus wel als sportvrouw, maar ze vindt het 'erg leuk' om nu aan de andere kant van de microfoon te staan. "Het bevalt heel goed. Dat had ik ook wel verwacht, want dit wilde ik al een tijd graag doen", zegt Schakenraad.
'WK is een droom'"Naar het WK mogen als verslaggever zou een soort droom zijn die uitkomt", vertelt de hockeyster die nu actief is voor MHC Sint-Oedenrode. "Dit is veel relaxter dan hockey zelf. Nu hoef ik niet zo hard te trainen, haha!"
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=9XsRvv3Yefk]
Hockey.nl plaatste de oproep op Facebook en de website. Schakenraad maakte een video en werd samen met twee andere kandidaten toegelaten tot de 'finale'. Daarvoor moesten de kandidaten een nieuwe video maken, waarin ze begeleiding kregen van een professionele camera- en geluidsman. Tot donderdag kan worden gestemd.
Ideeën genoegZe vindt het moeilijk om haar kansen in te schatten. Dat Schakenraad jaren tophockey speelde, kan voordelig zijn. "Ik ken het wereldje goed. Als ik naar het WK mag, heb ik nu al ideeën voor verhalen."
Het WK hockey wordt gespeeld van 31 mei tot en met 15 juni.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.