Video

Grote Kerk in Breda trilt op muziek van Hardwell: 'Dit voelt als thuiskomen'

30 april 2014 om 03:25 • Aangepast 22 november 2020 om 00:46
nl
De Grote Kerk in Breda was dindagavond omgetoverd tot een heus dancepaleis. Geen gebeden, biechten en communie, maar voor het goede doel werd een concert georganiseerd met Bredase dj's. Met beats van onder meer 's werelds beste dj Hardwell werd er geld ingezameld voor onderzoek naar dwarslaesies.
Profielfoto van
Geschreven door

Het oorspronkelijke plan van de dj's was om deel te nemen aan een hardloopwedstrijd voor hun goede doel, maar de agenda's kwamen niet overeen. Daarom ontstond het idee om een benefietavond te organiseren.
Flinke opbrengstRode lampen, honderdduizenden beats en talloze biertjes verder werd de avond afgesloten met een flink pak geld. Elke bezoeker betaalde namelijk tachtig euro voor een kaartje. Doordat er zo'n 750 mensen in de kerk stonden te dansen, was het spaarvarken al met 60.000 euro gevuld.

Wachten op privacy instellingen...

Het publiek reageerde enthousiast op de avond. "Uniek in de kerk", reageerde een bezoeker. "Kan ik na het feest meteen het biechthokje in." Ook Hardwell zelf was tevreden. "Wat een feest. Dit voelt als thuiskomen. Helemaal omdat hier ergens nog een familiegraf is. Heel bijzonder."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.