Wegener boos: bestuurders moederbedrijf Mecom geven zichzelf 1,44 miljoen bonus

30 april 2014 om 15:15
nl
De OR-secretaris van Wegener is boos. Het bestuur van Mecom, het moederbedrijf van Wegener, heeft zichzelf namelijk een bonus gegeven van 1,44 miljoen. Dat meldt Villamedia. Wegener geeft een aantal Brabantse kranten uit waaronder Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN DeStem.
Geschreven door

Wegener besloot vorig jaar helemaal geen bonussen uit te keren over 2013, omdat er flinke bezuinigingen doorgevoerd worden. Het personeel kreeg de winstuitkering van drie procent niet.  Vanaf 2015 tot 2017 moet dertig miljoen euro worden bespaard. Vorig jaar bezuinigde Wegener ook al vijftig miljoen euro.
Salaris verdubbeldDe Mecom-top bestaat uit Keith Allen, Henry Davies en Stephen Davidson. Zij kregen zes ton, ruim vijf ton en ruim drie ton, meldt Villamedia. Dat is ongeveer het dubbele van wat ze het jaar ervoor kregen.
In het jaarverslag van Mecom staat dat ze dat bedrag verdienen vanwege 'het succesvol uitvoeren van de strategische visie en hun loyaliteit aan Mecom'.
'Schandelijk'OR-secretaris van Wegener Jos van Rijsingen vindt het een 'schandelijke' gang van zaken. De ondernemingsraad gaat een brief sturen om de Raad van Commissarissen.
Ook willen ze Keith Allen persoonlijk aanspreken tijdens de vergadering van de Europese ondernemingsraad, volgende week.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.