Chaïne Staelens wil naar het WK zitvolleybal: 'Idee verraste me eerst wel'

30 april 2014 om 15:32
nl
Volleybalster Chaïne Staelens uit Odiliapeel wil meedoen aan het WK zitvolleybal. Staelens speelde eerder 365 interlands in het valide volleybal. Ze was lange tijd één van de boegbeelden van het Nederlands team. In 2007 maakte ze deel uit van het team dat goud won tijdens het vermaarde World Grand Prix-toernooi in China.
Geschreven door

De 33-jarige Staelens stopte vorig jaar juli met volleybal vanwege knieproblemen.
BeperktHet is nog niet zeker of Staelens in juni ook daadwerkelijk mag meedoen aan het WK in het Poolse Elblag. Elke ploeg mag twee spelers meenemen die in mindere mate beperkt zijn.
Staelens komt wel in aanmerking, vanwege haar knieproblemen. "Op het WK zelf vindt de keuring plaats. Daar hoor je als zitvolleybalster je 'status'. Maar mijn kraakbeenblessure is dusdanig dat het wel echt een beperking vormt." 
'Verrast, maar geweldig'Het idee om mee te doen aan het WK zitvolleybal ontstond eind december. "Toen belde de aanvoerster van het Nederlands zitvolleybalteam me om het te hebben over het imago van de sport en het werven van speelsters", vertelt Staelens aan Omroep Brabant. "Tijdens dat gesprek kwamen we op mijn knieproblemen en zei ze dat ik ook zou mogen meedoen."
Dat verraste Staelens, maar interesse had ze wel. "Door de blessure die ik heb, kan ik eigenlijk alleen fietsen en fitnessen. Dat ik nu toch weer met een bal bezig kan zijn met een sport die ik heel erg leuk vindt, met een team, vind ik geweldig!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.