Video

Geblesseerde squashster Milou van der Heijden mist EK landenteams: 'Er zijn ergere dingen...'

30 april 2014 om 18:22 • Aangepast 24 april 2020 om 12:19
nl
Het EK squash voor landenteams is woensdag begonnen zonder kopvrouw Milou van der Heijden. De Eindhovense kampt met een hamstringblessure. "Maar ik vind het helemaal niet zo erg dat ik dit toernooi mis."
Geschreven door

De 23-jarige Van der Heijden vindt het EK een leuk, maar geen belangrijk toernooi. Volgende week wil ze naar Australië om daar punten te verzamelen voor de wereldranglijst. "Dat is een stuk belangrijker. Squash is een individuele sport. Een keer per jaar kom ik voor Oranje uit en de overige tijd speel ik voor mezelf."
'Trip afzeggen zuur en duur'De Eindhovense staat 51ste op de wereldranglijst. "Ik merk dat mijn prestaties een stijgende lijn vertonen. Verder stijgen op de ranglijst moet mogelijk zijn." Om dit te realiseren, moet ze dus punten halen. "De reis naar Australië betaal ik zelf. En ook voor de verblijfskosten moet ik opdraaien. De trip afzeggen zou zowel zuur als duur zijn."
De hele exercitie kost Van der Heijden een paar duizend euro. "Als ik goed presteer in Australië kan ik die kosten er wel uit halen. Dit is ook het mooie aan het beoefenen van sport op deze manier. Ik kan alleen mezelf de schuld geven als het niet lukt."
RustDe hamstringblessure van de squashster moet met rust herstellen. "Het is beter om een paar dagen geen wedstrijden te spelen. Volgende week zal het vast beter gaan." Wat Oranje doet op het EK zal ze wel op de voet volgen. "Ik denk dat het neerzetten van een goede prestatie een lastig verhaal wordt, maar dat was het ook geworden als ik had meegedaan."
Het EK wordt in het Italiaanse Riccione gehouden. "Voor Oranje uitkomen is natuurlijk wel een eer. De volgende keer hoop ik er weer bij te zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.