Video

Net op de dag dat de Michelininspecteur langskomt in een restaurant is al het personeel weg

30 april 2014 om 22:11 • Aangepast 24 april 2020 om 12:19
nl
Chef-kok Patrick de Rade van restaurant Kruiden en Jasmijn in Woudrichem beleefde maandag een paar benauwde uurtjes. Net op het moment dat een controleur van Michelin binnenstapte voor de lunch, was er geen personeel aanwezig. De keukenhulp, de bediening en de sommelier waren elders, ziek of op cursus.
Geschreven door

De chef-kok van Kruiden en Jasmijn kan er inmiddels wel de humor van inzien, maar maandag was dit wel iets minder. "De reservering voor de lunch kwam op vrijdag binnen. Er werd gereserveerd voor twee personen. Toevallig had mijn personeel maandag rond lunchtijd overal verplichtingen, behalve hier. Ik heb toen gezegd dat het rond lunchtijd toch niet druk zou zijn en dat ik het wel even alleen zou doen."
Het Michelin-mannetje Net op dat moment bleek de gast voor de lunch een inspecteur van de roemruchte Michelingids te zijn. "Zoals altijd bij Michelin reserveren ze voor twee personen en op het laatste moment komt er maar één gast. Toen het ook nog een Belg was, wist ik genoeg." 
De man bevestigde na de lunch ook dat hij van de Michelingids was.
De Rade, gastheer, eigenaar, kok en maandag 'de man met de duizend functies' heeft eerlijk opgebiecht waarom er maandag even geen personeel aanwezig was. 
Het was lekker "De inspecteur zei dat hij lekker had gegeten", vertelt De Rade. "We hebben nog even in de tuin staan praten, hij heeft betaald en weg was hij."
Direct na zijn vertrek heeft De Rade zijn personeel via een groeps-app ingelicht dat er een gast was geweest van Michelin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.