Video

Konijnen ondergraven snode plannen FC Eindhoven tegen Sparta: ‘Hoort bij de charme’

1 mei 2014 om 18:48 • Aangepast 22 november 2020 om 00:45
nl
FC Eindhoven hoopt zich vrijdag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam te plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Een groep konijnen lijkt die ambitie te willen dwarsbomen. Op het hoofdveld waren woensdag meerdere gaten en holen zichtbaar, veroorzaakt door de diertjes.
Profielfoto van
Geschreven door

De grasmat van het Jan Louwers Stadion is al jarenlang een gewilde plek voor konijnen om holletjes te graven. Normaal hebben de dieren het enkel gemunt op de grasmat, maar deze week zijn er ook gaten onder de tribunes te zien. "Die hebben we inmiddels weer hersteld", laat algemeen directeur Kees Lepelaars weten. "Voor aankomende vrijdag moet het veld natuurlijk goed zijn."
In aanloop naar de belangrijke wedstrijd traint de ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong in het stadion. De trainer stampte woensdag hier en daar ook wat gaten dicht. "De gaten vallen meer op als je langer in het stadion bent", vertelt Lepelaars. "Het is niet zo dat we in grote paniek zitten vanwege de konijnen. We weten dat we niet het beste veld van de Jupiler League hebben."

Wachten op privacy instellingen...

'Hoort bij de charme'Bij FC Eindhoven is de 'konijnenplaag' een bekend probleem. "Enkele vrijwilligers beginnen iedere ochtend met het dichtstampen van de holen. Dit hoort wel bij de charme van FC Eindhoven, vind ik", aldus de directeur. "Maar: een goed veld is natuurlijk belangrijk. We letten er dagelijks goed op."
Het sportpark van FC Eindhoven bevindt zich midden in een natuurgebied. "De holen en gaten horen er nu eenmaal bij. De vrijwilligers die iedere ochtend het veld moeten herstellen, weten dit en vinden het helemaal niet erg om de gaten dicht te stampen."
KunstgrasveldDe club bekijkt momenteel of er mogelijkheden zijn om op termijn een kunstgrasveld aan te leggen, meldt het Eindhovens Dagblad. "Daar zijn we serieus mee bezig, maar op het moment is niets zeker. En nee, dat heeft niets met de konijnen te maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.