LPF Eindhoven boos: Volkert van der Graaf krijgt geen gebiedsverbod voor Eindhoven

1 mei 2014 om 00:00 • Aangepast 22 november 2020 om 00:45
nl
Volkert van der Graaf mag straks gewoon in Eindhoven komen. Burgemeester Rob van Gijzel legt de moordenaar van Pim Fortuyn geen gebiedsverbod op. Rudy Reker van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) in Eindhoven had het college hier wel om gevraagd.
Profielfoto van
Geschreven door

Reker vindt het antwoord van het college 'misselijkmakend'. "Het college had een maand de tijd om te reageren en dan krijg je slechts een paar zinnetjes met daarin weinig tot geen informatie. Het college steekt de draak met de LPF."
De politicus denkt dat een eventuele aanwezigheid van Van der Graaf voor maatschappelijke onrust in Eindhoven zal zorgen. Het college denkt daar anders over. "Er zijn geen gronden om aan te nemen dat Volkert van der Graaf naar Eindhoven zal komen."

Wachten op privacy instellingen...

'Vertrouw hem niet'Volgens Reker valt zoiets nooit uit te sluiten. "Ik vertrouw Van der Graaf voor geen meter. Hij heeft bovendien geen spijt betuigd voor zijn verschrikkelijke daad. Wie weet heeft iemand in Eindhoven wel kwade bedoelingen, je weet het nooit", stelt de LPF-politicus.
Van der Graaf komt vrijdag vrij. Hij heeft dan tweederde van zijn straf uitgezeten. De LPF gaat vrijdag naar Den Haag om te protesteren tegen de vrijlating van Van der Graaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.