Video

Drugscontrole Nispen luidt samenwerking Nederlandse en Belgische politie in

1 mei 2014 om 00:37 • Aangepast 22 november 2020 om 00:45
nl
De Nederlandse politie heeft samen met de Belgische politie woensdagavond een drugscontrole gehouden in Nispen. Ook de buurtpreventie uit het dorp en de buurtpreventie van onze zuiderburen waren aanwezig. "Een unieke samenwerking", vindt wijkagent Chris van Veen.
Profielfoto van
Geschreven door

Belgische politieagenten die in Nederland auto's controleren. Een beeld dat je niet iedere dag ziet. Toch vonden de automobilisten het allemaal geen probleem. "Dat is toch logisch hier in de grensstreek", meent een vrouw.
"Maar het is wel speciaal", zegt de wijkagent. "De samenwerking van de politie, maar zeker ook dat buurtpreventieteams uit België en Nederland nauw samenwerken."

Overlast drugsdealersIn Nispen was de afgelopen tijd veel overlast van drugsdealers. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het ging om mensen uit België, die in Nederland drugs kwamen kopen.
Ook gingen Nederlandse dealers naar België om daar drugs te verkopen. Door samenwerking tussen agenten uit België en de Nederlandse politie, is toen uiteindelijk een aantal mensen opgepakt.

Kleine vangstDeze samenwerking wil de politie voortzetten. Dit was ook de belangrijkste reden voor de controle van woensdagavond. De vangst was echter niet heel groot. Twee mensen hadden een klein beetje softdrugs bij zich. De drugshond heeft hun auto doorzocht.
Eén Belg reed zonder geldig rijbewijs en kreeg daarom een proces-verbaal. Een auto draaide bij het zien van de controle snel om. Agenten zijn nog achter deze auto aan gereden, maar konden hem niet meer inhalen.

'We zijn er'Dat er niet zo veel drugs werd gevonden, vinden de agenten helemaal niet erg. "Het belangrijkst is dat al deze verschillende partijen samenwerken en dat we laten zien dat we er zijn", vindt van Chris van Veen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.