Poppodium Klokgebouw Eindhoven vraagt twee minuten stilte voor dodenherdenking

1 mei 2014 om 12:49
nl
Poppodia waar zondag 4 mei rond de Nationale Dodenherdenking concerten zijn, vragen bezoekers om acht uur 's avonds om twee minuten stilte in acht te nemen.
Geschreven door

In het Klokgebouw in Eindhoven treedt zondagavond metalband KoRn op. Het voorprogramma wordt om acht uur onderbroken door twee minuten stilte, meldt de website van concertorganisator Mojo.
BioscopenBioscopen gaan wisselend om met de dodenherdenking. De vestigingen van Wolff Bioscopen proberen volgens directeur Jordi Wientjes de pauzes waar mogelijk zo te plannen dat bezoekers om 20.00 uur de mogelijkheid krijgen te herdenken. De bioscoopketen dimt 's avonds de reclameverlichting aan de gevels, stopt de foyermuziek en vraagt pauzerende gasten mee te werken aan het moment van stilte.     Bioscoopketen Pathé laat alle films die zondagavond om 20.00 uur bezig zijn doordraaien, licht een woordvoerster van Pathé toe. Wel ligt de kassaverkoop stil en klinkt er 20 minuten geen muziek in de foyers. Volgens de Pathéwoordvoerster is 4 mei verder een normale bioscoopdag, al merkt de keten jaarlijks wel een dip in het aantal bezoekers voor films die rond de klok van 20.00 uur beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.