Albert van der Sleen treedt in dienst als keeperstrainer bij NAC Breda

1 mei 2014 om 13:02 • Aangepast 22 november 2020 om 00:45
nl
Albert van der Sleen wordt met ingang van het volgende voetbalseizoen keeperstrainer bij NAC Breda. De Eindhovenaar gaat ook als assistent-trainer aan de slag bij de club.
Profielfoto van
Geschreven door

Van der Sleen volgt in Breda Arno van Zwam op. Van Zwam vertrekt deze zomer naar ADO Den Haag om daar deel uit te maken van de technische staf.

Wachten op privacy instellingen...

De nieuwe keeperstrainer van NAC werkte eerder voor FC Eindhoven en Heerenveen. Hij was zelf zestien jaar doelman bij Eindhoven en twee jaar bij NEC in Nijmegen.
Hoog op verlanglijstjeNadat de huidige assistent-trainer Arno van Zwam aangaf NAC te willen verlaten, begon de Bredase club de onderhandelingen met Van der Sleen. Graeme Rutjes, technisch directeur van NAC: "Van der Sleen stond hoog op ons verlanglijstje als keeperstrainer en werd warm aanbevolen door zowel Ten Rouwelaar als Van Zwam. Wij zijn verheugd dat hij de komende seizoenen een onderdeel van NAC wil uitmaken."
De komst van de nieuwe assistent-trainer is ook besproken met reservedoelman Gabor Babos. De Hongaar is momenteel in onderhandeling met NAC over een verlenging van zijn carrière.
Daarbij krijgt hij de mogelijkheid om komend seizoen zijn trainersdiploma te behalen. Babos zou in dat geval tweede keeper in Breda blijven. Daarnaast wordt hij gevraagd om in de tussentijd - samen met Ten Rouwelaar en Van der Sleen - een jonge derde keeper te trainen en klaar te stomen voor de toekomst.
'Heel blij mee'NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar is in zijn nopjes met de komst van Albert van der Sleen. "Ik ben daar heel blij meé", zo laten de keeper desgevraagd weten. "Het is iemand met kennis van zaken. En kennis, dat is het allerbelangrijkste. En hij is denk ik wel iemand die bij de club past. Een Brabander in hart en nieren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.