Video

Douchen in ander dorp, dagen vette hap eten... dorp Uppel al dagen zonder gas

1 mei 2014 om 13:34 • Aangepast 24 april 2020 om 12:20
nl
Ze zitten al dagen zonder gas en zeker tot aan het eind van deze week blijft dit zo. Een deel van het dorpje Uppel kan al dagen geen warm bad of een douche nemen en koken is in veel gevallen ook enorm behelpen. De oorzaak: een gasleiding in de plaatselijke dijk die op breken staat.
Geschreven door

Cornelis Kolff, die aan de aan de Uppelsedijk woont, is als sinds zaterdag niet meer onder de douche geweest. "Kun je dat ruiken?", vraagt hij en buldert van het lachen. Even later, als hij wat serieuzer is, vertelt hij dat hij zich echt wat viezig en plakkerig voelt. "Maar we zetten een teil met water op de houtkachel en dan lukt het ook wel."
Huis in aanbouwOorzaak van alle ellende is een huis in aanbouw. De hoofdgasleiding zit in de dijk. Bij het slopen van het oude huis begon de dijk en dus ook de leiding te verzakken. Omdat de kans op een breuk in de leiding groot was, werd alles afgesloten.
Van de gemeente Woudrichem, waar het dorp Uppel onder valt, krijgen de dorpsbewoners veel hulp. Douchen kunnen ze bijvoorbeeld in een sporthal in een dorp verderop. En om het ongemak bij het koken wat te verzachten, krijgt iedereen vijf euro per persoon per dag om bijvoorbeeld een vette hap te scoren. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!