Sport donderdag: internationaal homotennistoernooi in Rosmalen, boogschutters stijgen

1 mei 2014 om 13:42
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor: internationaal homotennistoernooi in Rosmalen en boogschutters stijgen op wereldranglijst
Geschreven door


Boogschutters stijgen op wereldranglijstDe Nederlandse boogschutters zijn door de goede resutaten van de laatste tijd opnieuw gestegen op de wereldranglijst. Individueel bezet Rick van der Ven uit Oss in de olympische discipline recurve nu de vierde plaats achter de Zuid-Koreanen Oh Jin-hyek, Lee Seung-yun en de Chinees Dai Xiaoxiang. De Nederlandse ploeg, met verder onder meer Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther, Rick van den Oever uit Sint-Oedenrode, is dankzij het WK-zilver in Turkije en wereldbekerbrons in Shanghai Japan voorbij en nu derde achter Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
Internationaal homotennistoernooiHomo's, lesbiennes en transgenders uit heel Europa gaan van 3 tot en met 6 juli in Rosmalen een balletje met elkaar slaan tijdens een homotennistoernooi. Dit evenement wordt georganiseerd door GLTA, de Gay and Lesbian Tennis Alliance. De organisatie verwacht ongeveer 150 deelnemers. De bedoeling is dat het homotennistoernooi een jaarlijks evenement wordt.
Eerste zege Oranjesquashers EKDe Nederlandse squashmannen hebben donderdag bij de Europese titelstrijd voor landenteams in het Italiaanse Riccione de eerste overwinning geboekt. In het laatste groepsduel won Oranje met 4-0 van Denemarken. Dylan Bennett uit Eindhoven won zijn partij van Morten Sörensen in vier sets: 10-12, 11-5, 12-10 en 14-12).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.