Motorhandelaren: 'Gemeenten maken ons kapot'

1 mei 2014 om 15:01
nl
De motorverkopers in Nederland zijn het zat. Ze vinden dat zij de dupe zijn van de criminele sfeer die hangt rond motorclubs zoals Satudarah, No Surrender en Bandidos. Die criminaliteit straalt af op de verkopers en hun klanten. Dit heeft tot gevolg dat gemeenten steeds vaker deze shows verbieden.
Geschreven door

Importeursvereniging RAI Vereniging en rijdersorganisatie KNMV nemen fel afstand van het klakkeloos verbieden van evenementen waarbij motorfietsen betrokken zijn.
Onacceptabel!"Een in essentie gezonde sector wordt kapotgemaakt en een kleine miljoen berijders als criminelen weggezet. Onacceptabel!", laten de belangenverenigingen in een brief weten aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Onlangs werden in diverse Brabantse gemeenten motorshows en Harleydagen afgelast.
"Op deze manier worden de sector en haar kleine miljoen klanten weggezet als crimineel. Veel evenementen zijn een happening voor het hele gezin. Dit soort evenementen wordt nu verboden om criminele activiteiten op een andere schaal en in een andere omvang te bestrijden", menen RAI en KNMV.
Geen politiestaatDe belangenorganisaties zijn vóór criminaliteitsbestrijding. "Maar we moeten niet de kant op gaan van een politiestaat waarin uit voorzorg ieder evenement wordt stilgelegd."
De organisaties roepen gemeenten op 'van geval tot geval te bekijken of een evenement door kan gaan'.
'Opstelten schuldig aan smaad'Motorclub Veterans sleept justitieminister Ivo Opstelten voor de rechter. De minister maakt zich volgens de club schuldig aan smaad.
In een verklaring donderdag laat Veterans weten dat aangifte is gedaan omdat justitie 'willens en wetens onwaarheden over onze club' verspreidt'. De leden worden volgens Veterans afgeschilderd als 'zware criminelen, drugsdealers en moordenaars'. Justitie zou dit doen om hun 'eer en goede naam te beschadigen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.