Video

Pistool in mond bij slachtoffer (76) van overval op juwelier Le Marquis in Bergen op Zoom

1 mei 2014 om 15:38 • Aangepast 22 november 2020 om 00:44
nl
De man die woensdag gewond raakte bij de overval op juwelier Le Marquis aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom ligt nog altijd in het ziekenhuis. Jan van Geel, de 76-jarige schoonvader van de eigenaar, werd bij de overval zo mishandeld dat hij een gebroken kaak en gebroken ribben opliep. "Dit was buiten proportie."
Profielfoto van
Geschreven door

Van Geel woont in het huis voor het atelier en was aan het werk toen de drie daders toesloegen. Een van de overvallers kwam binnen nadat hij zich had voorgedaan als bezorger van een pakketdienst.
Volgens een buurvrouw kreeg Van Geel tijdens de overval tot twee keer toe het pistool van een van de daders in zijn mond geduwd. Het slachtoffer ligt in het Lievensberg ziekenhuis met een gebroken kaak, gebroken ribben en een inmiddels gehechte hoofdwond.
'Buiten proportie'"Jan is geen flauwe vent, maar dit geweld was buiten proportie", zei de buurvrouw tegen Omroep Brabant. "Veel te veel voor de buit die ze hebben meegenomen." Volgens haar zouden de daders ongeveer 800 euro aan contant geld en wat goud, diamanten en juwelen hebben buitgemaakt.
"We zijn er allemaal heel erg van geschrokken. Er gebeurt hier normaal gesproken nooit iets."
Auto was erfstukDe medewerkster van het atelier is inmiddels weer thuis. Zij wordt bijgestaan door Slachtofferhulp. Haar auto werd door de overvallers gebruikt als vluchtauto en op de Oude Postbaan brandend achtergelaten. "Heel sneu voor haar, want die auto was een erfstuk van haar oma en had dus emotionele waarde."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.