Iedereen te hard, auto geparkeerd op gras: de zes grootste bonnenregens

1 mei 2014 om 15:53
nl
Zo af en toe slaan verkeersagenten in Brabant een grote slag. Woensdag werden 72 bestuurders op de bon geslingerd op de A58 bij Gilze. Waar in Brabant regende het nog meer bonnetjes?
Geschreven door

Politieagenten hebben woensdagochtend 72 automobilisten bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook op de A58 bij Gilze. Daar was een file ontstaan nadat een zwangere vrouw was gekanteld met haar auto.
Van te hard rijden tot verkeerd parkeren: veel Brabanders lopen geregeld tegen een verkeersboete aan. We zetten de zes grootste bonnenregens op een rij.
369 bestuurders op de bon in Tilburg (27-04-'05):Agenten deelden in augustus 2005 bij een grote politiecontrole in Tilburg 369 bonnen uit. De bonnen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (137) en voor te hard rijden. Ook werden bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die hun rijbewijs of autopapieren niet konden tonen.
Eén op de dertien rijders in de fout tussen Uden en Veghel (14-09-'12):Eén op de dertien voertuigen reed in september 2012 te hard op de A50 tussen Uden en Veghel. De politie controleerde op de snelweg. Er werd van in totaal 9475 voertuigen de snelheid gemeten. De grootste boosdoener reed 187 kilometer per uur. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Er werden ook twee auto's in beslag genomen. Verder werd bij tien bestuurders ongeveer 4.500 euro aan boetes geïnd.
Driehonderd hardrijders op Ringbaan-West Tilburg (04-11-'12):Driehonderd automobilisten reden in november 2012 op de Ringbaan West in Tilburg te hard. De politie hield toen een snelheidscontrole waarbij een op de tien automobilisten te hard reed. De hoogst gemeten snelheid was 86 kilometer. Op de Ringbaan West is maximaal 50 kilometer toegestaan. Op de Noordhoekring hield de politie een alcoholcontrole. Daarbij gingen acht automobilisten in de fout.
Bonnenregen bij restaurant De Twee Gebroeders in Etten-Leur (14-11-'12):Gasten van restaurant De Twee Gebroeders in Etten-Leur werden in november 2012 onaangenaam verrast door de werklust van twee parkeerwachters. Er werden 21 bonnen op voorruiten geplakt, met een gezamenlijke waarde van 1800 euro. De auto's stonden op sommige plekken in het gras langs de weg, omdat de parkeerplaats naast de zaak vol was.
Boosheid over nieuwe flitspalen in Aalst (06-02-'13):Nieuwe digitale flitspalen zorgen voor een bonnenregen op de Eindhovenseweg in Aalst. De palen flitsen dag en nacht en daardoor worden mensen soms vele malen geflitst. Een man uit Lommel moest zelfs 15.000 euro betalen. Een Facebookpagina over de flitsbonnen op de N69 kreeg meer dan 600 likes. In april concludeerde justitie dat de nieuwe flitspalen niet goed waren aangekondigd.
Golf aan verkeersboetes Vierlingsbeek: 75 procent van bewoners beboet (04-01-'14):Vierlingsbeek werd in december 2013 overspoeld door een golf aan verkeersboetes. Van de inwoners werd in december op de Overloonseweg maar liefst zo'n 75 procent geflitst voor te hard rijden. Sommige mensen moesten meer dan 500 euro aan boetes betalen, omdat ze vaker zijn betrapt op dezelfde plek. In Vierlingsbeek was er flinke ophef over het grote aantal boetes. "Het is geldklopperij om de staatskas te spekken", zei een man die 195 euro moet betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.