Video

De Route66 van Brabant: de RockGarage aan de A58

1 mei 2014 om 15:54 • Aangepast 24 april 2020 om 12:21
nl
Gelegen tussen Tilburg en Gilze, achter een oude boerderij in een loods heerst het Amerikaanse Route66 gevoel. Oude-rocker Henk van Delft richtte hier stichting RockGarage op. Een broedplaats voor muziek, gecombineerd met oude Amerikaanse auto’s. Het motown van het Zuiden, waar muziek en sleutelen aan auto’s samen gaat. Wie wil repeteren met zijn band, of wil leren spelen is welkom in de RockGarage.
Geschreven door

Henk van Delft kreeg begin jaren 80 landelijke bekendheid door deelname aan het TROS programma 'Eerste de beste.' Een poging om het nummer 'Rock around the clock' zo snel mogelijk te spelen, werd beloond met een vermelding in het World Guinness book of Records.
"Opeens hadden we succes, en toen ben ik gaan inzien hoe belangrijk de begeleiding is. Een impresario belde ons op en is ons toen gaan coachen" zegt Henk.
Muziek doorgevenZijn eigen ervaringen wil Henk graag doorgeven. "Onze band is uiteindelijk uit elkaar gevallen. Ik weet hoe belangrijk de begeleiding is, en wil er zijn voor jonge muzikanten."
Henk richtte samen met een kleine club enthousiaste vrijwilligers Stichting RockGarage op. Een broedplaats voor muziek. "Het blues gevoel heerst hier. Wil je komen repeteren, wij geven je de ruimte, maar wil je lekker komen luisteren geven we je een bak koffie" aldus Henk.
"Tourbus maken we ook"Naast muziek heeft Henk ook een passie voor oude Amerikaanse auto's. In de Rockgarage is naast een muziek studio en repetitieruimte ook een brug te vinden om aan auto's te kunnen sleutelen. Een drietal Amerikaanse klassiekers staan tussen oude radio's en basgitaren te pronken in de loods. "Kom met je bent repeteren, wij checken ondertussen je tourbus."
"Deze hele entourage draagt bij aan het echte muziekgevoel. Het vibreert als je hier bent. Een jaar geleden kon ik nog niks, en nu kan ik toch een aardig stukje drummen" zegt cursist Ad Kolen.
Tilburgs UtopiaHenk bouwt samen met een club enthousiaste vrijwilligers veder aan zijn muzikale droom, het creëren van een Woodstock gevoel in Tilburg.
"Wij hebben hier ons eigen Utopia, wij bouwen en sleutelen aan onze Amerikaanse muziekloods. Iedereen is welkom, heb je geen geld voor instrumenten dan helpen wij je. Iedereen is welkom hier, kom spelen, wij gaan de muziek doorgeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.