Bladel in top tien sterkste economische gemeenten: 'Bijna altijd druk in Bladel' - Omroep Brabant
Video

Bladel in top tien sterkste economische gemeenten: 'Bijna altijd druk in Bladel'

1 mei 2014 om 18:52 • Aangepast 24 april 2020 om 12:22
nl
Bladel is booming. De Kempische gemeente komt met stip binnen op nummer 10 van een lijst van sterkste economische gemeenten van Nederland. Dat is te danken aan het Kempisch bedrijvenpark dat volgens weekblad Elsevier een absolute toplocatie is. De inwoners van Bladel zijn niet verrast door de hoge notering.
Geschreven door

De poort van brainport, zo wordt Bladel in het blad genoemd: "De gemeente groeit mee op de vleugels van de regio rond Eindhoven".
Uit analyses van bureau Louter blijkt dat er een succesvolle 'Kempen-corridor' is langs de A67. Naast Bladel maken ook Veldhoven (van 37 naar zeventien) en Eersel (van 57 naar 21) een opmars in de lijst.
Terrasjes en winkelsOok bij de VVV in Bladel merken ze dat het economisch goed gaat met Bladel. "Er zijn steeds meer goede restaurants en veel leuke winkels", zegt een medewerkster van de VVV. Volgens haar is het bijna altijd druk in Bladel.
Inwoners van het dorp zijn niet verrast over de economische kracht van hun dorp. "Er zijn veel winkels en de vernieuwde Markt is een aanwinst", is een veelgehoorde opmerking.
VDLVoorlopig is het Kempisch bedrijvenpark nog voor een groot deel leeg en groen. Maar daar komt verandering in. VDL heeft er grote uitbreidingsplannen. En de locatie langs de A67 is bij meer bedrijven in trek, zo blijkt uit borden waarop bedrijven hun komst aankondigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.