Brabantse Star Wars-fans door het dolle vanwege nieuwe 'oude cast': 'We kunnen niet wachten'

1 mei 2014 om 19:17 • Aangepast 24 april 2020 om 12:22
nl
Het bloed van veel Star Wars-fans is woensdag iets sneller gaan stromen. Die middag werd de cast van de nieuwe Star Wars-film, Episode VII, aangekondigd. Robin van Kemenade uit Veldhoven, Star Wars-fan in hart en nieren, kon zijn geluk niet op.
Geschreven door

Als lid van Dutch Garrison, Nederlands grootste Star Wars-fanclub, was Van Kemenade er na de bekendmaking van de cast als de kippen bij. "Het nieuws verspreidde zich gister als een lopend vuurtje over Facebook. Ik wist het bijna meteen nadat het bekend was geworden", vertelt de fan.
Dezelfde castVan Kemenade wreef bij het zien van het lijstje met acteurs in zijn handen. Onder fans was de invulling van de cast een groot vraagteken, maar ze werden niet teleurgesteld. "Bijzonder aan de nieuwe cast is dat het grotendeels dezelfde acteurs zijn als die in de oude films, Episode IV tot en met VI."
In die trilogie, waarvan Episode IV in 1977 het licht zag, vertolkten onder meer Harrison Ford, Mark Hamill en Peter Mayhew (als Chewbacca) belangrijke rollen. De Force blijkt na al die jaren nog steeds met ze, want zij en veel andere oudgedienden keren in het zevende deel van de welbekende sciencefictionreeks weer terug.
Even wachten nogNet als voor veel andere fans is dat voor Van Kemenade reden om voorzichtig enthousiast te worden. "Ik ben heel benieuwd. De verwachting is onder fans over het algemeen erg positief. We kunnen niet wachten."
Toch zal dat nog even moeten: Episode VII draait pas op 18 december 2015 in de bioscopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.