Video

Supportersverenigingen PSV eisen grote veranderingen: 'Weg met Brands en stapje terug voor Cocu'

1 mei 2014 om 22:30 • Aangepast 22 november 2020 om 00:44
nl
Zeven supportersverenigingen van PSV eisen dat het roer bij de club omgaat. In een brief lieten de supporters donderdag weten dat ze geen vertrouwen meer hebben in technisch directeur Marcel Brands, coach Phillip Cocu en de Raad van Commissarissen.
Profielfoto van
Geschreven door

De supportersgroepen laten gezamenlijk weten dat ze op korte termijn geen signalen of aanknopingspunten zien waardoor de prestaties verbeteren.
'Een regelrechte schande'De topsportcultuur bij PSV is ver te zoeken volgens de fans. ''Weg cultuur waarin we onze spelers kunnen zien elateren in de Champions League. Weg cultuur waarin er een eenheid is op het veld, de tribunes en De Herdgang'', schrijven ze in de brief.

Wachten op privacy instellingen...

De Phoxy Clubdag van vorige week geldt voor de supportersverenigingen als dieptepunt. ''De onverschilligheid en desinteresse die de spelers regelmatig uitstralen zijn een regelrechte schande.''
'Zes jaar geen kampioen'De supporters eisen vernieuwingen. ''We zijn al zes jaar geen kampioen. Tijd voor een nieuw bestuur. Marcel Brands moet vertrekken. Philip Cocu moet een stapje terug doen en terugkeren als assistent zodat hij meer ervaring kan opdoen. Daarnaast moet een toptrainer aangetrokken worden.''
In totaal negen supportersverenigingen waaronder PSV Ultras, PSV Fans United en Lighttown Madness tonen gezamenlijk hun ongenoegen in de brief. De grootste supportersclub, de Supportersvereniging PSV, heeft de brief niet ondertekend. Zaterdag, tijdens de laatste competitiewedstrijd van PSV, gaan de supporters met spandoeken hun ongenoegen uiten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.