Video

Verrassingsstaking bij Tetra Pak in Moerdijk

2 mei 2014 om 03:00 • Aangepast 22 november 2020 om 00:44
nl
Werknemers van verpakkingsfabriek Tetra Pak in Moerdijk hebben vrijdag onaangekondigd gestaakt. Rond halfzeven verzamelden ongeveer twintig medewerkers zich bij de ingang van het bedrijf, met name mensen van de snijafdeling. Het personeel staakte tot zeven uur vrijdagavond uit onvrede met het sociaal plan en de hoogte van de ontslagvergoeding.
Profielfoto van
Geschreven door

De verrassingsstaking was onderdeel van een estafettestaking die klein begint en steeds groter wordt. Zo hopen de stakers het hart van het bedrijf te raken. Zij worden bijgestaan door CNV Vakmensen.

Wachten op privacy instellingen...

Arjan Huizinga van CNV Vakmensen zegt dat er vierduizend euro per medewerker moet komen voor begeleiding naar ander werk. Ook pleit de vakbond voor de oude kantonrechtersformule. Helpen de acties van vrijdag niet, dan overweegt de vakbond het bedrijf één of meerdere dagen helemaal plat te leggen om de druk op te voeren.
De actievoerders verwezen vrijdagochtend naar Philip Morris. Daar zou het sociaal plan voor de mensen die op straat komen te staan wel deugen. "En dan gaat het daar nog maar om het beginaanbod van Philip Morris", stelt een stakende medewerker bij de poort van Tetra Pak.
Tetra Pak Moerdijk sluitDe Zweedse multinational Tetra Pak besloot in januari de vestiging in Moerdijk eind dit jaar te sluiten, 215 mensen zouden dan zonder werk komen te zitten. De werknemers van Tetra Pak hebben al vaker gestaakt: Zo legden ze de afgelopen week al op vrijdag, maandag en woensdag het werk neer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.